Voorwoord:

Het zal u niet ontgaan zijn dat er veel gaande is rondom het Corona virus en de hierbij ontregelde samenleving zoals wij die hiervoor gewoon waren. Het nieuwe coronavirus is het virus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. Het virus wordt van mens op mens overgedragen. Door hoesten en niezen worden druppeltjes verspreid Iemand anders kan ze inademen en daardoor besmet raken.

De druppeltjes kunnen ook via handen worden overgedragen. Bijvoorbeeld als iemand met de handen aan de neus of het gezicht zit en vervolgens een ander een hand geeft.

Corona heeft een omdenken veroorzaakt: Daar waar kantoren, openbare gebouwen en scholen tot nu toe vooral ontworpen werden op basis van comfort en respectievelijk alertheid door het voorkomen van “dufheid” door de CO2 concentratie op peil te houden, zou een nieuw bouwbesluit voor deze gebouwen ook het thema gezondheid mee moeten nemen. Deze transitie vereist een technisch omdenken omdat het ontwerp van een corona-proof gebouw er anders uit komt te zien qua ventilatie concept en toegepaste technologieën. Ziekenhuizen en de levensmiddelenindustrie kennen bijvoorbeeld deze eisen al.

 

Wat kun u doen:

Een gebrek aan goede ventilatie en een groot aantal personen in kleine ruimtes veroorzaken de verspreiding van ziektekiemen. Gebouw eigenaren en huurders zitten op dit moment met een dilemma hoe het personeel en bezoekers goed te beschermen en toch het werk stabiel en werkbaar te houden. Toch kunnen bijvoorbeeld, scholen op basis het Frisse Scholen CO2 neutraal Concept en de reeds effectief bewezen en in praktijk toegepaste Duitse adviezen, al enige acties ondernemen. Deze variëren van de ideale installatie van een nieuw dan wel aanpassing van het huidige ventilatiesysteem en het eventueel plaatsen van mobiele luchtreinigers. Dit systeem is toepasbaar in alle openbare gebouwen en ruimtes waar mensen zich met elkaar ontmoeten.

Lees verder

Wat kunnen wij voor u betekenen:

Sinds kort zijn wij een samenwerking aangegaan met de Duitse producent van VIROBUSTER, die als “luchtzuiveringsexpert” ervaring heeft opgedaan in de medische en industriële sector met concepten en producten die speciaal zijn ontwikkeld en aan alle wettelijke en EU-certificatie eisen voldoen. Ons systeem elimineert virussen in airconditioningsystemen, vermindert de vorming van schimmel, verhoogt de productiviteit en vermindert ziekteverzuim. Schone lucht maakt het verschil waarbij de focus ligt op het beschermen van alle aanwezigen binnen een gebouw of ruimte.

 

Wij houden ons aanbevolen om samen met u tijdens een bezoek aan uw locatie, de mogelijkheden en eventuele stappen te bespreken en onze expertise en ervaringen met u te delen. Mocht u ervoor kiezen om de ventilatie in uw gebouw virus –proof te maken, dan kunnen wij u hierbij adviseren en begeleiden. Ons bedrijf is een van de weinige die op dit vlak al ervaring heeft en reeds enkele gebouwen volgens de Frisse Scholen Concept CO2 neutraal heeft begeleid en gemodificeerd.

Gallery

Gallery

Gallery

Gallery

Gallery

Gallery

Gallery

Gallery

Gallery

 

Neem contact op

Bedrijf / individu

Sector

5 + 12 =